Allt började med drömmen om en svets.

Vår högsta önskan var att få äga en svets. Nu driver vi en av Europas största anläggningar för att svetsa PVC-duk.

Två vänner från barnsben som bestämde sig för att köpa en svets och montera hallar i egen regi. Det var startskottet till framgångssagan Norrlands Hall & Kapell. I dag har företaget växt genom långsiktigt arbete och förvärv till att täcka hela världen med lagerhallar, väderskydd, tält, presenningar och andra PVC-produkter. Norrlands Hall & Kapell erbjuder marknaden de bästa ytterskalsväderskydden för alla behov med hjälp av snabb och flexibel personal med mycket hög servicegrad.

Viktiga milstolpar för företagets utveckling

1997

Niklas och Magnus köper en svets och bildar Norrlands Hall & Kapell.

2001

Niklas och Magnus köper en större svets som är 16 meter lång.
Verksamheten bedrivs i en hyrd lokal i Bergsåker.

2005

Företaget flyttar verksamheten till Timrå.
Niklas och Magnus köper en jättestor svets, så stor att den inte får plats i lokalerna.

2006

Lokalerna utökas och den nya svetsen får äntligen plats.

2007

Niklas och Magnus köper fastigheten de tidigare hyrt.

2007–2012

Under en expansiv period ökar företaget kraftigt.
Personalen går i tvåskift och lokalerna räcker snart inte till.

2012

Lokalerna byggs ut och ytorna dubbleras.

2013

Förvärv av Bergmans Reklam och etablering av nytt affärsområde.

2015

Förvärv av Berg Kapell i Umeå.

2016

Förvärv av Tingslunda Presenningsfabrik.

2017

Niklas och Magnus köper en gigantisk svets som är 102 meter lång.

2018

Ett nytt moderbolag bildas, NHK Group.

2018

Förvärv av OY Scantarp AB i Finland.

Affärsidé

Att med bred och djup kunskap utveckla och erbjuda det bästa ytterskalsväderskydden som täcker alla typer av behov. Dominera marknaden genom en snabb och flexibel personal som agerar med stort hjärta och affärssinne.

Vision

Att genom ett långsiktigt ägande visa på att expansiva företag kan ta ett samhällsansvar och utveckla både lönsamma affärer och människor.

Vd’s tankar om företaget och framtiden

Var kommer vi ifrån och vart är vi på väg? Det är två viktiga frågeställningar att återkomma till då och då. Liksom den stora frågan: Vad driver oss framåt? Niklas Nordlund, vd och tillsammans med Magnus Forslund företagets grundare, blickar ut över montagehallen där det är full aktivitet och tänker att det är nu det börjar på allvar. Siktet är inställt på ytterligare tillväxt.

– Det är en häftig känsla att växa. Framför allt ligger min drivkraft i möjligheten att få människor att växa. När jag kan bidra till att mina medarbetare utvecklas i sin yrkesroll och som människor, då känner jag att jag lyckats. Det är en bra dag på jobbet för mig, tänker Niklas.

– Man kan gå hur långt som helst om man har bra folk omkring sig. Och här ligger vår största styrka: Medarbetare med hög servicegrad och den fasta övertygelsen att allt går att åstadkomma, konstaterar han.

Vi kom inte från branschen. Det var en av våra största fördelar. Vi jobbade på det sätt vi själva ville i stället för att gå i gamla invanda hjulspår.

När Niklas tänker tillbaka på hur allt startade ser han bilden av två grabbar från landet med varsin skiftnyckel i handen. Han själv och Magnus, vars högsta önskan var att äga en svets tillsammans. Han tänker att det var en stor fördel att de inte kom från och var färgade av branschen innan. I stället byggde de upp ett företag från grunden med de värderingar och arbetssätt de själva trodde på.

– Magnus och jag är ett bra team och med den organisation vi har i dag ligger världen öppen. Jag ser fram emot att ta företaget till nya nivåer i framtiden tillsammans med min partner och våra medarbetare, avslutar Niklas