Okategoriserad

NHK Group förvärvar finska Tarpaulin Team

By februari 28, 2019 No Comments

NHK Group med huvudkontor i Timrå fortsätter att växa på den Europeiska marknaden och gör sitt andra bolagsförvärv i Finland inom ramen för ett år. Från den 27 februari kommer finska Tarpaulin Team att ingå i NHK Group och tillföra ny expertis inom PVC-svetsning samt en omsättningsökning om 50 miljoner kronor.

I köpet ingår det av Tarpaulin Team helägda bolaget Tarpaulin samt 70% av bolaget Compotente Oy. Affären ger NHK Group en bredare verksamhet med nya affärsområden och stärker bolaget som en av de ledande aktörerna inom PVC-konfektion i norra Europa.
– Framför allt växer vi inom svetsning av PVC. Tarpaulin är nischade på specialprodukter och skräddarsydda lösningar för kunder med mycket specifika behov och Compotente Oy verkar inom ramen för väderskydd och tak, säger Niklas Nordlund, vd på NHK Group.

Samma kontaktvägar till en starkare samarbetspartner för kunderna.
Med huvudkontor i Timrå har NHK Group efter den genomförda affären en verksamhet med totalt 250 anställda i Umeå, finska Kuopio, Rusko(Åbo) samt Tuusula(Helsingfors). För bolagens kunder kommer allt att fungera som tidigare i det dagliga arbetet och kontaktvägarna kommer att vara desamma.
– Det våra kunder kommer att uppleva är en starkare samarbetspartner med bredare verksamhet, större expertis, effektivare arbetsprocesser och ännu bättre service, betonar Niklas.

Ser fram emot att göra bra saker och växa tillsammans.
– Det jag ser i Tarpaulin Team är ett intressant företag på tillväxt med en företagskultur som i mångt och mycket liknar vår. Positiva människor med framåtriktning, energi och ett starkt driv. Det ska bli intressant att arbeta med dem och jag ser fram emot att göra bra saker tillsammans, berättar Niklas.
NHK Group har siktet inställt på att bli norra Europas största aktör inom PVC-konfektion. Och just att göra bra saker med själ och hjärta är något Niklas brinner för som företagsledare.
– Jag drivs av att se företaget och framför allt mina medarbetare växa. I framtiden ser jag att NHK Group är en ännu starkare aktör som tillför regionen fler arbetstillfällen och medarbetarna större utvecklingsmöjligheter i en organisation där det är tillåtet att sikta mot stjärnorna och få tillgång till de verktyg som krävs för att nå dem, avslutar Niklas.

Om NHK Group
NHK Group täcker hela världen med lagerhallar, väderskydd, tält, presenningar och andra PVC-produkter. Bolaget tillhandahåller marknaden de bästa ytterskalsväderskydden för alla behov med hjälp av snabb och flexibel personal med hög servicegrad.

NHK Group efter förvärvet av Tarpaulin Team
Omsättning: 350 miljoner
Anställda: 250 personer
Huvudkontor: Timrå
Lokalkontor: Umeå, Kuopio, Rusku(Åbo), Tuusula(Helsingfors)

Timrå 190228